3 важни фактора при избора на дамска раница

В днешната статия ще обсъдим избора на тъй желаните и предпочитани от дамите раници, но разсъжденията и изводите са валидни за всички подобни продукти за дълги пътувания или ваканция като пътни чанти, куфари и други аксесоари.

Фактор 1: Организация

Някои раници са изчистени от вътрешната страна (съдържат само едно отделение), докато други са добре организирани с множество джобове и отделения.
Някои дами предпочитат минималистичния дизайн, а други наличието на множество отделения за съхранение и лесен достъп до всяка една вещ, намираща се в раницата. Колкото повече отделения и джобове в нея толкова по-добре за разпространението и достъпността до тях.

Тук опциите са няколко:

Множество отделения – те дават възможност съдържанието на чантата да бъде организирано в малки секции за по-лесен достъп.
Ластични странични джобове – те са равни, когато са празни, но са подходящи за държане на бутилка вода и др.
Преден джоб – понякога се прибавя не толкова за практични цели, колкото като добавка към екстериора на дадената раница. Съвършенно удобен е за дребни вещи от първа необходимост като ключове, телефон, слънчеви очила или компактен визитник.

Фактор 2: Цената

От какво се определя цената на една раница? Тя основно зависи от качеството на използваните материали, изработката и естетиката на дизайна. Имайте предвид, че цената е показател до известна степен за качеството на използваните материали. Едва ли бихте искали съдържанието от раницата да изпадне от скъсаното й дъно, например. Което не е изключено да се случи при използване на чанта, изработена от нискокачествени материали.

На цената се отразява и количеството от един продукт. Например, дали определен модел е част от лимитирана серия.
Начинът на производство също е от значение. Например, дали са изработени във фабрика или пък са ръчно създадени. Тези фактори също могат да повлияят на цената й.
Цената на една дамска раница като цяло зависи от големината, плата и марката. По-малките и неизвестни марки раници са по-евтини, отколкото марковите, собственост на големи марки продукти от този тип. Такива евтини дамски раници може лесно да откриете онлайн в сайтове като NovaChanta.com.

Фактор 3: Стил

Можете да направите подбор на този моден аксесоар, спрямо вашия стил. Раницата на една внимателна жена, трябва да балансира практичност и изисканост при равни условия. Тя трябва да бъде избрана по такъв начин, че независимо дали ще я носите на фитнес или пък ще пътувате с нея на работа, тя трябва хармонично да се слива с цялостния ви вид.

Кожената раница е най-стилният вариант. Обратно на нея, найлонът не е, макар че и при балистичния найлон в черно, е достоен за човек с ограничен бюджет.

Обобщение

Макар и раниците да се възприемат от голям процент хора, просто като един допълнителен аксесоар, то сами виждате, че да се избере дамска раница не е никак лесно. Необходимо е да се съобразявате с редица фактори и дреболии, от които зависи направата на правилния избор за дамска чанта за гръб.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *