Избор на слънчеви очила според вида на лицето

Слънчеви очила – подчертайте очарователните си форми на лицето с правилния модел

Изборът на слънчеви очила се оказва съвсем не толкова лесна задача, имайки предвид широкото разнообразие от модели, демонстриращи ни настоящите стил и мода, обзели човечеството по целия свят. През последното десетилетие очилата за предпазване от слънчевите лъчи се превърнаха от моден аксесоар в почти задължителен елемент от аутфита. За това спомага и променената климатична обстановка и най-вече вредата от ултравиолетовите лъчи. Накратко казано носенето на очила вече е задължително, както през лятото, така и през всичко останали годишни сезони.

Как да изберем правилния за нас модел слънчеви очила

Навярно и на вас ви се е случвало поне веднъж да се препънете пред богатия избор на модели на слънчеви очила – не сте единствените. Така лековатото пробване на два-три различни модела очила, което се очаква да приключи до две-три минути, често се превръща в няколко часове разглеждане и лутане пред щандовете и огледалото, което дори не обещава хепиенд.

И тъй като само след няколко месеца лятото ще бъде в своя неудържим пик е време да се захванем още от сега с разрешаването на тази задача, а именно да открием онзи чифт слънчеви очила, които ще предпазват очите ни от жаркото слънце, но и ще подчертават пленителните ни форми на лицето.

За наш късмет има няколко бързи начина да изберем правилния тип очила, според овала и формата на нашето лице:

Слънчеви очила според различните лицеви форми

„Авиатор“

Слънчеви очила Авиатор
Класическа форма, която запленява сериозен процент от хората след като се появява на бял свят. Първоначално, слънчевите очила тип „Авиатор“ били носени единствено от пилотите, върху които именно се хвърля „вината“ за последващото им популяризиране. Моделът предизвиква дълбок интерес у двата пола, който продължава и до ден днешен. Няма модна марка, която да не е създала поне няколко свои модела, базирани на авиаторския тип.

Този модел подхожда прекрасно на хора, притежаващи овална, квадратна или сърцевидна форма на лицето.

„Пеперуда“

Слънчеви очила Пеперуда
Очарованието, което се крие в този модел слънчеви очила съвсем не приключва с крайно интересното му наименование, намекващ за самата му форма. Слънчевите очила с форма на „пеперуда“ се отличават с ширината на рамката си, както и с наличието на възможни други детайли, присъстващи в самия дизайн, които определено привличат хорското внимание. Моделът е основно дамски и сме свидетели на много шоу звезди, дефилиращи именно с този тип очила.

Моделът подхожда на кръгли, овални, както и квадратни лица.

„Котешки стил“

Слънчеви очила котешки очи
Слънчевите очила от този тип се характеризират с по-удължена, някак по-извита рамка, наподобяваща котешки очи. Изключително стилни, удобни и модерни биват все удачни епитети за този тип. Моделът е типично дамски и привлича със своята закачливост и мистериозност.

Подходящи се за лица със заоблени, ромбоидни и овални лицеви черти.

За най-добър избор на очила се допитайте до експертите в магазина или шоурума или просто изберете класически вид, без опасност да станете жертва на модата или рекламата. Ето и един пример за лош избор на слънчеви очила: модела не е подходящ за този тип лице. Високите стъкла скриват веждите и част от челото, като придават на лицето странна форма.
лош избор на очила

Автор: http://webselo.com, копирайтинг услуги и творческо писане!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *