Мебели в София

На практика е невъзможно да си представим един дом без наличието на мека мебел. Именно тя ни помага да се отпуснем след работния ден или да поканим гости в уютна обстановка. В повечето случаи обаче клиентът избира меката мебел главно по външния вид – как ще се впише тя в интериора на холното помещение, ще си подхожда ли с останалите предмети в стаята и т.н. Разбира се, когато избираме мека мебел – дивани, кресла, канапета, кушетки, табуретки, трябва да обръщаме внимание на външните характеристики на мебелите, но наред с това трябва да отчетем и качества като вътрешно устройство, надеждност, практичност и удобство при експлоатация.

За да определим дали е удобна меката мебел, достатъчно е просто да поседнем върху нея в магазина. Няколко минути са напълно достатъчни, за да разберете дали гърбът ви се отпуска и се чувства комфортно, дали краката удобно стигат пода и до каква степен е мек и гъвкав диванът или креслото.

Нашата фирма ви препоръчва да следите за няколко основни параметри при закупуването на мека мебел:

– трябва да се обърне особено внимание на ъгъла на наклона между гърба и седалката. Той трябва да е сравнително голям, приблизително 20-30 градуса, за да може човек напълно да се отпусне, когато се настани на дивана;
– много е важно диванът или креслото да имат опора за главата. Това може да е както по-висок гръб на дивана, така и специална поставка, която се слага допълнително;
– седалката, подлакътниците и облегалката на меката мебел трябва да са еластични, но не прекалено твърди, за да не нарушават приятното усещане за комфорт досущ като в спалня.

Когато меката мебел е правилно изработена, тя предизвиква желание у човек да се облегне назад и да изпъне краката си напред. Трябва да се отчете фактът, че колкото по голям е ъгълът на наклона между бедрата и гърба, толкова по-голямо напрежение ще се изпитва, докато се седи.

По отношение на надеждността си и възможността за по-дълго използване, трябва да се знае какво точно представлява пружинният блок на меката мебел и какъв пълнеж има тя. В качеството на пълнеж най-често се използват порест каучук, латекс или полиуретанова пяна. Качествените пружинни блокове от своя страна се състоят от голямо количество стоманени пружини в съчетание с еластични елементи и навивки.

Статията написа webselo.com.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *