Образователни игри за предучилищна възраст

Децата от предучилищна възраст започват да усвояват не само нови знания и умения, но и изграждат първите си социални връзки и контакти извън дома.

Детската градина помага за адаптирането на децата в социума, разширяването на социалната среда, формирането на нови контакти и приятелства.

Този етап от живота на децата е важен, тъй като е свързан с изграждането на добра речева култура, обогатяването на познанията и впечатленията на малчуганите, придобиване на самостоятелност, усвояването на норми на поведение, запознаването с правилата в детската градина и спазването им. Също така рязката смяна на средата и липсата на родители, приятели и познати трябва да бъде компенсирана чрез нови игри, песни и танци, достатъчно забавления с детски играчки за тяхната възраст.

Основните методи на работа с децата от предучилищна възраст са игровите методи.

Благодарение на правилен подбор и прилагане на образователни игри и играчки за предучилищна възраст, децата научават нови знания и умения, които доразвиват в първи клас. Според специалистите от сайта за детски стоки JerryKids игровите методи помагат на учителите да подготвят децата за училището и основната дейност, която ги очаква там – ученето.

Образователни играчки за предучилищна възраст са свързани с умения, които децата трябва да усвоят и които имат приложение, както в училищната, така и в домашната среда.Образователни играчки и игри за предучилищна възраст

Наред с това, чрез тези игри малките палавници научават важни знания за правилата на движение по пътищата, поведението на обществени места, здравословното хранене и начин на живот и т.н.
Именно посредством образователните игри в предучилище, децата развиват своите творчески наклонности, артистизъм и желание за изява. Често те са свързани с декламиране, атракции, отгатване на гатанки, нареждане на картинни ребуси, решаване на кръстословици и подреждане на фигури, цифри и букви. Много от образователните играчки за деца вече са им познати от семейната среда, където са ги ползвали с родители и близки.

Чрез този тип занимателни игри и детски играчки, малчуганите учат успешно чужд език и придобиват първоначални знания по математика, роден край, изобразителното изкуство и родна реч. Ако желаете да обогатите познанията на своето дете може да поръчате онлайн образователни играчки в сайта на JerryKids тук: www.jerrykids.com/образователни-играчки

Действията, които децата използват по време на игрите са съчиняване, апликиране, разпознаване, отгатване, запомняне, рисуване, защриховане, изрязване, преместване, търсене на прилики и разлики, драматизиране, рецитиране. Те се изявяват и получават одобрението на учителите, което ги мотивира да бъдат още по-старателни и по-знаещи по време на заниманията в час.

Неизменна част от образователните играчки и игри за предучилищна възраст е общуването между децата и учителите. Благодарение на него, децата придобиват навици да се вслушват в указанията и да ги следват, да се придържат към правилата на играта и да ги приемат. Така те се подготвят за занятията в начална училищна възраст, които се основават на следването на правила и спазването на училищни норми.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *