Как да изберете крепежни елементи за различни приложения зависи от вашите изисквания. По-долу са изброени основните фактори, които трябва да имате предвид при избор на крепежни елементи за различни приложения. Имайте предвид, че удобството е най-важният фактор. В случай, че не сте запознати с характеристиките на различните типове, нека ги обсъдим набързо: размери, дължина, фактори на околната среда и покрития.

ФАКТОРИ НА ОКОЛНАТА СРЕДА
Отчитането на факторите на околната среда при избора на крепежни елементи е жизненоважно за дългосрочната работа на вашите електрически инсталации. Изборът на правилния тип закопчалка ще намали вероятността от повреда. При електрическата инсталация крепежният елемент трябва да е устойчив на корозия и да има достатъчна механична якост, за да предотврати нестабилността на инсталацията. В други случаи, мястото на приложение може да играе роля при избора на правилния крепеж..

Освен на корозия и износване, крепежните елементи също трябва да бъдат устойчиви на сурови фактори на околната среда. Стоманата, например, е податлива на ръжда и корозия, причинени от излагане на вода, океански солен въздух и кондензация. Други фактори на околната среда, които могат да причинят корозия на крепежни елементи, включват строителни химикали, изпарения и огън. За щастие, производителите на крепежни елементи правят крачки, за да отговорят на тези проблеми.

ПОКРИТИЯ
Важно е да вземете предвид покритията, когато избирате крепежни елементи за промишлени приложения. Покритията могат да добавят различни свойства и устойчивост на корозия към крепежните елементи. Някои от покритията могат да бъдат поцинковане, горещо поцинковане или механично покритие. В зависимост от вида на покритието и приложението, всеки тип може да има различна продължителност на живота. Ако не сте сигурни, свържете се с производител на крепежни елементи за повече информация.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика