Ако се чудите какво прави един спедитор, сте попаднали на правилното място. Тези професионалисти предоставят международни логистични и транспортни услуги по шосе, контейнеровоз, товарен самолет и др. За да научите повече за това какво прави спедиторът, прочетете!

Какво е спедитор?
Спедиторът е юридическо лице, което избира най-подходящият транспорт и превозвач за всеки товар. Понякога спедиторите комбинират различен вид транспорт, за да осигурят превоз на товари от врата до врата. Тези фирми се заемат с цялата организация от изпращането на пратката от ваша страна до получаването и от човека, за когото е предназначена. Това включва договаряне на условия и подписване на договори с превозвачи, издаване на митнически и превозни документи, складиране и съхранение, товаро-разтоварване, опаковане и още много.

Кога ни е нужен спедитор?
Всъщност, има много ситуации, в които може да ви се наложи да ползвате услугите на такава фирма. Най-общо, това е всеки път, когато имате нужда от превоз на товари, но не ви се полагат всички усилия, необходими за това. Независимо дали сте физическо лице и трябва да изпратите само един колет, или сте бизнес, който редовно трябва да транспортира пратки, можете да се възползвате от спедиторска фирма. Нека разгледаме какво предлагат те.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация