Независимо дали се захващате със стена, или просто боядисвате една стая, това ръководство може да ви помогне да свършите работата както трябва. Стъпките, описани в тази статия, ще ви преведат през цялата процедура, от избора на грунд до нанасянето на боята, от подготовката на зоната до оставянето на боята да изсъхне. Съветите в тази статия също ще ви помогнат да избегнете често срещани грешки при боядисване.

ГРУНД
Преди да нанесете бои за стена, грундирайте всички порести повърхности. Порестите повърхности абсорбират петна, вода, мазнини и други вещества, които могат да оцветят или обезцветят боята. Такива повърхности включват чисто нов гипсокартон и необработено дърво. Грундът е от съществено значение за предотвратяване на тези проблеми. Трябва да нанесете слой грунд върху тези повърхности и да изчакате да изсъхне напълно, преди да нанесете боя. След като грундът изсъхне, трябва да шлайфате мястото с финозърнеста шкурка, сгъната на четвъртинки.

Някои хора остават с впечатлението, че не е необходимо да се използва грунд. В действителност обаче това не е вярно. Въпреки че нанасянето на боя върху пълни с петна стени ще елиминира тези петна, те все още ще бъдат видими през новата боя. Дори след пребоядисване все още можете да усетите миризмата на цигарен дим или домашни любимци. Мухълът не се прикрива лесно с грунд и трябва да се отстрани преди боядисване на стените. Грундът не прави боята за стени водоустойчива и трябва да се използва в зона с добра вентилация.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика