Наличието на подходящо оборудване и подготовката на тялото ви за прехода ще допринесе много за успеха. Сред различните предизвикателства, пред които ще се изправите при зимните преходи, най-важното е справянето с ниските температури и непредсказуемите метеорологични условия. Но с малко подготовка можете да сте готови да се справите с всички предизвикателства. Можете също така да се насладите на незабравим преход, без да се излагате на опасност.

Правилна екипировка
Въпреки че има много неща, които трябва да имате предвид, доброто начало е да изберете правилната раница. Тя трябва да е удобна, за предпочитане регулируема и оборудвана с място за шише с вода, за да можете да пиете, докато сте в движение.

Изборът на правилното облекло също е важен. Трябва да се уверите, че основният ви слой е направен от вълна или синтетични материали, които отвеждат влагата. Всъщност трябва да носите няколко слоя дрехи, ако планирате преход при минусови температури. Ако сте на преход в планината, уверете се, че обувките ви са водоустойчиви.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация