Повреденият сифон в банята може да предизвика неприятни проблеми като течове, неприятни миризми и дори наводнения. На щастие, в много случаи проблемът може да се реши с прости ремонти или смяна на сифона. В тази статия ще разгледаме различните възможности за справяне с повреден сифон, като ще обърнем внимание на предимствата и недостатъците на "Направи си сам" (DIY) решенията и професионалната помощ.

Направи си сам (DIY) ремонти

Ако сте сръчни и разполагате с основни познания по водопровод, може да се опитате да поправите или подмените сифона сами. Ето някои често срещани проблеми и как да ги отстраните:

Запушване: Един от най-често срещаните проблеми със сифоните за баня е запушването. Ако водата се оттича бавно или изобщо не се оттича, първата стъпка е да опитате да го отпушите с помощта на вакуум. Поставете вендузата върху отвора на сифона и натискайте енергично нагоре-надолу, за да създадете вакуум и да избутате запушването. Ако вендузата не помогне, можете да опитате с течно средство за отпушване, като следвате внимателно инструкциите на опаковката. В случай че и това не даде резултат, може да се наложи да разглобите сифона, за да достигнете до запушването.

Течове: Забележите ли теч около вашия сифон за баня, първо проверете дали всички връзки са здраво затегнати. Разхлабените връзки могат да бъдат причина за изтичане на вода. Използвайте гаечен ключ, за да затегнете внимателно гайките и връзките. Ако течът продължава, проблемът може да е в износени или повредени уплътнения. В този случай ще трябва да ги подмените с нови.

Неприятни миризми: Изсъхналият воден капан може да бъде причина за неприятни миризми от сифона за баня. За да разрешите този проблем, просто изсипете няколко литра вода в сифона, което ще запълни отново водния капан и ще възстанови бариерата срещу неприятните миризми.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация